Nieuws

Adekanye: 'Ik raakte het helemaal kwijt. Ik dronk, smeet met geld, deed van alles'

Adekanye: 'Ik raakte het helemaal kwijt. Ik dronk, smeet met geld, deed van alles'

1 februari - 12:13 Laatste update: 12:15

Bobby Adekanye heeft het voetbalplezier eindelijk weer teruggevonden bij Go Ahead Eagles. De 23-jarige vleugelaanvaller heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een zeer bewogen carrière achter de rug.

"Dit is eigenlijk pas het begin van mijn carrière", concludeert Adekanye in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb nog helemaal niets bereikt in de voetbalwereld. Dit is pas het eerste seizoen waarin ik vanaf minuut 1 meevoetbal." De pijlsnelle aanvaller maakte furore in jeugdelftallen van Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool.

Na zijn avontuur in Engeland trok Adekanye naar Roma, waar hij voor Lazio ging voetballen. Hier beleefde hij uiteindelijk zijn dieptepunt in zijn nog jonge carrière. Trainer Maurizio Sarri werd in 2021 aangesteld als hoofdtrainer, waarna er veel veranderde voor de Nederlandse vleugelaanvaller. "Ik werd uit de selectie gehaald en was elk weekend vrij. Er werd niet op me gelet, ik voelde me niet goed daar. Ik was jong, had veel geld en begon een beetje roekeloos te worden", zegt hij.

"Ik raakte het helemaal kwijt. Ik ging in mijn eentje naar Parijs voor een dagje, vaak alleen de stad in. Ik dronk, smeet met geld, deed van alles. Soms kwam ik op trainingen nadat ik maar twee uurtjes geslapen had of nog minder. Dat soort dingen", vervolgt Adekanye, die van binnen kapot ging. "Ik had het gevoel dat niemand mijn talent nog zag en ik voelde me heel eenzaam."

"Op een dag kwam ik thuis, best wel dronken, en keek ik mezelf in de spiegel aan. Ik zei dat het moest veranderen. Mijn carrière kon niet eindigen voordat het echt begonnen was. Ik moest mijn ouders terugbetalen voor wat ze voor mij hebben gedaan. Ik heb mijn zaakwaarnemer gebeld en we zijn aan de slag gegaan", blikt Adekanye terug op deze verschrikkelijke periode.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie