Nieuws

Cocu wil verbetering zien: 'We strijden nu gewoon nog tegen degradatie'

Cocu wil verbetering zien: 'We strijden nu gewoon nog tegen degradatie'

1 februari - 10:11

Phillip Cocu is nu vier maanden actief als hoofdtrainer van Vitesse en lijkt de ploeg vooralsnog uit het slijk te hebben gehaald. De oud-voetballer stelt dat de club echter nog lang niet veilig is in de Eredivisie.

Cocu spreekt met Voetbal International over de stand van zaken bij Vitesse. De oud-international is blij met de ontwikkeling van zijn ploeg, maar verbergt zijn enthousiasme nog. "We komen uit een moeilijke periode voor de winterbreak. Er hing veel negativiteit rond de club en het elftal. We hebben met spelers en staf hard gewerkt, een nieuwe start gemaakt met andere trainingsmethoden. In een aantal topwedstrijden hebben we een resultaat gehaald. Dat was stap één."

De hoofdtrainer hoopt dat de lijn kan worden doorgetrekt. "Nu is het tijd voor stap twee. Kunnen we die lijn doortrekken? We moeten wedstrijden gaan winnen om uit de onderste regionen weg te komen. Straks komen er wedstrijden waarin je punten moet halen om naar boven te kruipen. We zijn goed begonnen dit jaar, hoe we ons manifesteren is oké, daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Het slaat ook over op iedereen, het vertrouwen groeit."

Vitesse is inmiddels naar plek dertien geklommen, maar Cocu wil nog niet te vroeg juichen. VI stelt dat Vitesse geen degradatiekandidaat meer is. "Maar dat zijn we nog wel. We strijden op dit moment gewoon tegen degradatie, zo realistisch moet je zijn. De voorsprong op de ploegen onder ons is maar klein. Het mooie tegen Twente was dat je zowel in het veld als buiten het veld op de tribunes de overtuiging zag dat iedereen ervan doordrongen is dat we dit samen moeten doen. Zo zullen we de wedstrijden moeten aanpakken", besluit Cocu.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s