Nieuws

Danny Blind duidelijk: 'Denk dat je Schreuder eerder had moeten ontslaan'

Danny Blind duidelijk: 'Denk dat je Schreuder eerder had moeten ontslaan'

01-02-2023 09:54

Danny Blind is van mening dat Ajax Alfred Schreuder eerder op straat had moeten zetten. De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers stelt dat het nooit rustig is geweest bij de regerend landskampioen na de aanstelling van de Barnevelder.

Schreuder werd vorige week vrijdag na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) op non-actief gesteld. "Het is uiterst teleurstellend, maar totaal niet onverwacht", vertelt Blind bij Ziggo Sport. "Qua resultaten begon hij nog goed, maar het is nooit rustig geweest, met alle perikelen eromheen. Dan is het duidelijk."

Blind vindt het moment van het ontslag wel erg merkwaardig. "Nee, dat snap ik dan weer niet zo", stelt hij. "Ik denk dat je het eerder had kunnen of moeten doen, als je daarin een andere keuze wilde maken. Dan had je vanaf november een andere aanloop kunnen hebben. Nu moet je dat doen terwijl je net een paar weken bent opgestart. Dat is nooit ideaal."

John Heitinga werd afgelopen vrijdag naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax. De Telegraaf liet eerder op de woensdag al weten dat de kans '98 procent' is dat de voormalig Oranje-international het seizoen afmaakt in Amsterdam. Dwight Lodeweges gaat Heitinga hoogstwaarschijnlijk assisteren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!