Transfernieuws

Update: Barça telt miljoenen neer voor Amerikaan uit MLS, die aansluit bij Barça-B

Update: Barça telt miljoenen neer voor Amerikaan uit MLS, die aansluit bij Barça-B

17-02-2023 19:05 Laatste update: 19:08

FC Barcelona is dicht bij het aantrekken van Julián Araujo, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano op Twitter. De rechtsback lijkt in Camp Nou gehaald te worden als opvolger van de naar Sporting Portugal vertrokken Héctor Bellerín.

Momenteel staat Araujo nog onder contract bij LA Galaxy, dat een kleine vier miljoen euro toucheert voor de vleugelverdediger. Een akkoord tussen beide clubs en de onderhandelingen over een contract met de speler hebben geen problemen opgeleverd, waardoor niets meer een transfer in de weg lijkt te staan.

De 21-jarige Amerikaan gaat een contract tot medio 2026 aan de Spaanse kust en sluit naar verwachting eerst aan bij het tweede elftal van de topclub. Er is nog één manier waarop de transfer geen doorgang kan vinden en dat is wanneer de Major League Soccer de transfer blokkeert. De transfermarkt in Spanje sluit op het moment van schrijven over dertig minuten.

Update: FC Barcelona heeft de transfer van Julián Araujo afgerond. De Mexicaan heeft een contract getekend tot de zomer van 2026 en zal in eerste instantie aansluiten bij Barcelona B. Of hij het komende halfjaar tijdens wedstrijden in actie zal komen, is nog maar de vraag. Het CAS moet hier nog uitsluitsel over geven, aangezien de Catalanen te laat waren met het afronden van de wintertransfer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!