Transfernieuws

'Chelsea beëindigt maandenlange transfersoap en bereikt akkoord met Benfica'

'Chelsea beëindigt maandenlange transfersoap en bereikt akkoord met Benfica'

31-01-2023 23:14 Laatste update: 23:49
1

Enzo Fernández wordt tóch speler van Chelsea. De middenvelder van Benfica moest een maandenlange transfersoap verdragen, maar The Blues lijken de Argentijn toch op tijd naar binnen te hebben geloodst.

The Athletic spreekt van een akkoord tussen beide clubs. Wel moeten de papieren nog worden ondertekend en daarom haast Chelsea zich om dat vóór elf uur Engelse tijd af te ronden. Chelsea komt over de brug en betaalt de volledige ontsnappingsclausule die in het contract van Fernández bij Benfica is opgenomen. Het gaat om een bedrag van 120 miljoen euro. Fernández wordt daarmee de duurste speler ooit richting Engeland. De Argentijn zou een megacontract tot 2031 tekenen.

Fernández maakte grote indruk op het WK met Argentinië en pakte uiteindelijk met Lionel Messi en co. de wereldtitel. Chelsea is sinds december zeer gecharmeerd van de middenvelder en betaalt daar nu de hoofdprijs voor. Trainer Roger Schmidt sprak tijdens de onderhandelingen meermaal zijn ongenoegen over de onderhandelingsmethode van de Londense club, die vanaf het begin al stelde de volledige ontsnappingsclausule te betalen, maar vervolgens aan de onderhandelingen begon. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!