Newcastle moet tegengoal en rode kaart incasseren, maar bereikt finale League Cup

31-01-2023 23:02

Newcastle United heeft dinsdagavond op de valreep de finale van de League Cup bereikt. Tegenstander Southampton mocht na een rode kaart van Bruno Guimarães nog hopen op een stunt, maar konden niet een gelijkmaker forceren tegen de nummer drie van Engeland.

Newcastle is de minst gepasseerde defensie uit de Premier League en stond ook dinsdag weer met het centrale blok bestaande uit Sven Botman en Fabian Schär. Newcastle had het eerste duel in het tweeluik al met 1-0 gewonnen en wist wat het te doen stond. Sean Longstaff ontpopte zich in de eerste helft tot de grote man bij The Magpies. De middenvelder was in de eerste twintig minuten twee keer trefzeker en zette Newcastle daarmee op rozen.

Southampton gaf zich echter niet gewonnen en kwam na een klein half uur terug in de wedstrijd door een treffer van Ché Adams. Newcastle besloot het slot op de deur te gooien en leek met redelijke eenvoud het eindsignaal te halen met een voorsprong, maar moest tien minuten voor eind toch even slikken. Guimarães pakte een directe rode kaart, waardoor de ploeg met tien man verder moest. Southampton wist echter niet meer te scoren.

Newcastle bereikt door de overwinning de finale van de League Cup en neemt het 26 februari op tegen Manchester United of Nottingham Forest. De ploeg van Erik ten Hag won de eerste wedstrijd met 3-0 en staat al met anderhalf been in de finale.