Nieuws

Nijland ontroert door videoboodschap Suárez: 'Heb geen vijf kinderen, maar zes'

Nijland ontroert door videoboodschap Suárez: 'Heb geen vijf kinderen, maar zes'

31-01-2023 22:45

Luis Suárez begon in het shirt van FC Groningen op te vallen en maakte vanuit die club de eerste stap richting de Europese top. De Uruguayaan laat in een videoboodschap weten de club nog altijd dankbaar te zijn en dat doet voormalig algemeen directeur Hans Nijland duidelijk wat.

Nijland was tussen 1996 tot 2019 algemeen directeur van FC Groningen en zag de ontwikkeling van Suárez van dichtbij. In de Transfer Deadline Show van ESPN wordt Nijland een fraai filmpje vertoond van Suárez, die zijn eeuwige dank aan Groningen geeft.

"Ik wil jullie graag vertellen over mijn tijd in Groningen", stelt Suárez. "Het was ongelofelijk, iets geweldigs. Ik vertrok op 19-jarige leeftijd uit mijn geboorteland om naar Groningen te gaan. De club heeft mij geholpen mij te ontwikkelen en had een voorzitter die mij ontzettend heeft geholpen in Groningen", verwijst Suárez naar Nijland. "Ik voelde aan alles dat hij, zowel binnen als buiten het veld, voor mij ontzettend behulpzaam is geweest."

Nijland is duidelijk geraakt door het mooie bericht van Suárez. "Deze jongen is puur. Hij was zo ongelooflijk bij Groningen. Marieke (vrouw van Hans, red.) zegt ook altijd: Hans heeft geen vijf kinderen, maar zes."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!