Nieuws

Sparta zag spelers tijdens kunstgrastijdperk afhaken: 'Vooral buitenlanders'

Sparta zag spelers tijdens kunstgrastijdperk afhaken: 'Vooral buitenlanders'

24-12-2021 18:58

Sparta speelde de voorbije acht seizoenen met lichte tegenzin op kunstgras, maar gaat na dit seizoen weer een natuurgrasmat op Het Kasteel aanleggen. De Rotterdammers hopen zo hun aantrekkingskracht te vergroten, laat algemeen directeur Manfred Laros weten.

Sparta had in 2014 voor de vierde keer op rij naast promotie gegrepen en maakte de keuze om onderhoudskosten te besparen, door voortaan op kunstgras te spelen. "Op dat moment zat Sparta in een andere situatie", beaamt algemeen directeur Manfred Laros in gesprek met RTV Rijnmond. "De kwaliteit van het grasveld was toen ook allesbehalve goed te noemen. We hebben op dat moment deze beslissing met pijn in het hart genomen."

Dat bracht echter ook een nadeel met zich mee. Sommige spelers bedankten voor een transfer naar Spangen, vanwege de rubberen ondergrond op Het Kasteel. "Dat waren met name buitenlandse spelers", aldus Laros, die hoopt dat de romantiek van het voetbal op natuurgras terugkeert. "Een speler met modder aan zijn broekje: daar gaat menig hart van een voetballiefhebber harder van kloppen. Er zitten allemaal emoties bij."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!