Transfernieuws

Arsenal versterkt zich met volgende middenvelder: Jorginho komt over van Chelsea

Arsenal versterkt zich met volgende middenvelder: Jorginho komt over van Chelsea

31 januari - 21:08 Laatste update: 21:11
0

Arsenal heeft de komst van Jorginho bekendgemaakt. De Italiaan verlaat na vijf jaar Chelsea FC en voegt zich bij de koploper van de Premier League.

Arsenal meldt via de officiële kanalen dat de Italiaan de ploeg komt versterken. Chelsea betaalde in 2018 nog bijna 60 miljoen euro voor de verdedigende middenvelder, die lange tijd een ongelooflijk sterke indruk maakte bij The Blues en de nationale ploeg van Italië, dat in 2020 nog Europees Kampioen werd.

Mikel Arteta is onder de indruk van Jorginho. "Hij is een middenvelder met intelligentie, grote leiderschapskwaliteiten en een enorme hoeveelheid in de Premier League en op internationaal niveau", laat de manager van de club weten. Jorginho wil zelf de uitdaging aangaan. "Ik ga er alles aan doen deze club zo goed mogelijk te vertegenwoordigen", stelt de Italiaan.

Jorginho speelde in het verleden onder meer voor Hellas Verona en SSC Napoli. Naar verwachting tekent de speler een contract tot 2024 met optie tot een extra jaar. Chelsea krijgt grofweg 14 miljoen euro van The Gunners.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie