Nieuws

Sparta heeft op Kerstavond groot nieuws en kondigt afscheid van kunstgrasveld aan

Sparta heeft op Kerstavond groot nieuws en kondigt afscheid van kunstgrasveld aan

24-12-2021 18:15 Laatste update: 18:19

Sparta gaat zijn laatste halve seizoen op kunstgras tegemoet. De Kasteelclub maakt op Kerstavond bekend dat er met ingang van 2022/2023 weer een natuurgrasmat op Spangen zal liggen.

Sparta maakte in 2014 de overstap naar een artificiële ondergrond. Dat deed men niet van harte, maar uit financiële overwegingen. Een terugkeer naar natuurgras heeft altijd in het achterhoofd van de beleidsbepalers gezeten. "We hebben de afgelopen seizoenen, in overleg met de technische leiding, telkens de sportieve voor- en de nadelen afgewogen en daarop een besluit genomen. Vandaag (vrijdag, red.) hebben wij als club een ander besluit genomen", laat algemeen directeur Manfred Laros weten via de Sparta-kanalen. "We keren terug naar gras en vervullen daarmee een langgekoesterde wens van elke Spartaan en voetballiefhebber."

De Rotterdammers zullen de komende tijd benutten om te kijken naar alternatieve trainingslocaties. Tot dan toe rest de vraag op welk niveau ze zullen spelen als de nieuwe grasmat in gebruik wordt genomen. Sparta speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk en sluit de eerste seizoenshelft af als nummer zestien: als het na 34 speelrondes nog steeds op die plek staat, wacht een vervolg in de play-offs om promotie/degradatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!