Nieuws

'Belgische voetbalbond verkiest Tedesco boven Bosz: Duitser snel gepresenteerd'

'Belgische voetbalbond verkiest Tedesco boven Bosz: Duitser snel gepresenteerd'

31-01-2023 15:15 Laatste update: 15:21

Domenico Tedesco wordt de nieuwe bondscoach van België. Volgens Het Laatste Nieuws gaat de 37-jarige oefenmeester akkoord met een contract tot na het WK van 2026.

Roberto Martínez, die 6,5 jaar aan het roer stond bij de nationale ploeg van België, nam na het teleurstellende WK in Qatar afscheid. De naam van Tedesco wordt in de Belgische wandelgangen al een tijdje genoemd als opvolger van de vertrokken Spanjaard. Volgens HLN heeft de 37-jarige oefenmeester zijn 'jawoord' gegeven aan de Belgische voetbalbond. De Raad van Bestuur moet nog zijn goedkeuring geven, maar dat lijkt enkel een formaliteit.

De Belgische voetbalbond wil dinsdag nog de knoop doorhakken. Tedesco werkte al voor RB Leipzig, Spartak Moskou en Schalke 04. In totaal heeft hij één Duitse beker op zijn palmares staan. 'Hij vinkt bijna alle vakjes af in de vacature die de voetbalbond had uitgeschreven. Hij is datagericht, staat voor energiek voetbal, heet een uitstekende people manager te zijn', schrijft HLN.

Eerder werd de naam van Peter Bosz ook nog genoemd als mogelijke opvolger van Martínez. De Belgische voetbalbond heeft uiteindelijk toch niet de voorkeur gegeven aan de Nederlandse oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!