Transfernieuws

'Feyenoord krijgt één miljoen euro voor Dordt-huurling en stuurt een nieuwe terug'

'Feyenoord krijgt één miljoen euro voor Dordt-huurling en stuurt een nieuwe terug'

31-01-2023 14:58

Feyenoord en Aliou Baldé gaan uit elkaar, melden het Algemeen Dagblad en 1908. De Rotterdammers verkopen de Senegalees aan FC Lausanne-Sport en sturen een nieuwe huurling naar FC Dordrecht, de club waar Baldé dit seizoen voor uitkwam.

Feyenoord hield Baldé twee jaar geleden nog uit handen van Borussia Dortmund, maar de Senegalees slaagde niet in De Kuip. De aanvaller debuteerde onder Dick Advocaat die het wel in hem zag zitten, maar toen Arne Slot aan het roer kwam was het snel gedaan met hem.

Feyenoord verhuurde de aanvaller dit seizoen aan Dordrecht, waar hij het aardig deed. De Senegalees kwam acht keer tot scoren, waardoor hij zich in de kijker heeft gespeeld bij het Zwitserse Lausanne-Sport. Dat levert de Stadionclub nog een aardige fee op. Volgens 1908 is dat één miljoen euro.

Waar Baldé vertrekt, komt Tidjany Touré naar Dordrecht. De Schapenkoppen mogen de rest van het seizoen beschikken over de speler die afgelopen zomer van Paris Saint-Germain naar de onder 21 van de Rotterdammers werd gehaald.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!