Breaking news

PSV slaat grote vis aan de haak en presenteert Rode Duivel Thorgan Hazard

PSV slaat grote vis aan de haak en presenteert Rode Duivel Thorgan Hazard

31-01-2023 20:30 Laatste update: 20:39

PSV heeft dinsdag Thorgan Hazard gepresenteerd. De 29-jarige linksbuiten komt over van Borussia Dortmund en moet de aanvallende creativiteit bij de Eindhovenaren gaan versterken. Hazard maakt het seizoen af bij de nummer drie van de Eredivisie.

PSV verraste vriend en vijand door afgelopen zondag werk te gaan maken van de Belgisch international. Hazard speelde lange tijd de sterren van de hemel bij Die Schwarzgelben, maar hoeft dit seizoen niet op veel speeltijd te rekenen. De linksbuiten speelde tot dusver pas 455 minuten in de Bundesliga. Borussia haalde de speler in 2019 op bij Borussia Mönchengladbach, waar de Belg floreerde, en was daar destijds ruim 25 miljoen euro aan kwijt.

"Het is een prachtige club met een prachtig shirt", stelt Hazard op de clubsite van PSV. "PSV doet nog mee in de competitie, de beker en in Europa. Ik kijk enorm uit naar de grote wedstrijden." Algemeen directeur Marcel Brands is blij met de komst van de vleugelspeler. "Thorgan is een veelzijdige speler en hij kan op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring."

Hazard moet het vertrek van Cody Gakpo doen vergeten in Eindhoven. De Nederlander vertrok naar Liverpool en bracht daarmee ongeveer 50 miljoen euro op. Met het vertrek van Gakpo en Noni Madueke heeft PSV flink moeten inleveren in aanvallend opzicht: de club heeft de laatste weken veel moeite met het creëren van grote kansen. Hazard maakt het seizoen af in Eindhoven en daar heeft PSV geen koopoptie bij bedongen. Het broertje van Eden Hazard speelde in het verleden ook nog voor Chelsea, RC Lens en Zulte Waregem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!