Nieuws

Toekomst Gravenberch onzeker: Als hij niet bijtekent, gaat hij in de zomer weg

Toekomst Gravenberch onzeker: "Als hij niet bijtekent, gaat hij in de zomer weg"

24-12-2021 15:45

Ryan Gravenberch zal niet transfervrij vertrekken bij Ajax, zo denkt Mike Verweij. De Ajax-watcher van De Telegraaf schat in dat de familie van Gravenberch dit niet laat gebeuren, ondanks dat er nog geen sprake lijkt te zijn van een contractverlenging.

"Ik durf in de voetballerij voor niet veel mensen mijn hand in het vuur te steken, maar voor de familie Gravenberch wel", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.  "Vader Gravenberch heeft een stevige vinger in de pap. Als hij niet bijtekent, gaat hij in de zomer weg. Hij gaat niet transfervrij weg."

Het contract van de talentvolle middenvelder loopt in de zomer van 2023 af en zijn zaakwaarnemer Mino Raiola liet eerder al weten dat er nog geen onderhandelingen bezig zijn voor een nieuw contract. Als Gravenberch niet bij gaat tekenen en Ajax er nog wat aan over wil houden, zal er aankomende zomer iets moeten gebeuren.

Verweij denkt dat een contractverlenging nog niet uitgesloten is. "Ik heb andere informatie: er wordt wel gesproken over contractverlenging. Dat verloopt niet heel soepel, al was dat eerder wel het geval. Gravenberch ziet nu ook dat er veel belangstelling is en dat zorgt ervoor dat het maken van een beslissing moeilijker is."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!