Breaking news

Chelsea presenteert volgende topaankoop en betaalt enorm bedrag voor Fernández

Chelsea presenteert volgende topaankoop en betaalt enorm bedrag voor Fernández

01-02-2023 01:19 Laatste update: 01:48

Chelsea FC heeft na wekenlang touwtrekken de volgende topaankoop gepresenteerd. Enzo Fernández verruilt Benfica voor The Blues, die de volledige ontsnappingsclausule van 121 miljoen euro op tafel leggen. Daarmee is de Argentijn direct de duurste transfer aller tijden in Engeland.

Benfica meldt middels een statement dat Fernández de overstap naar Stamford Bridge maakt. De Argentijn gooide hoge ogen op het WK in Qatar en kon vanaf dat moment op de concrete interesse van Chelsea rekenen. Benfica weigerde echter afstand te nemen van de middenvelder, tenzij het volledige bedrag van de ontsnappingsclausule werd geboden. De Londense club meldde zich aanvankelijk met de intentie het bedrag te betalen, maar deinsde vervolgens terug en begon aan de onderhandelingen. 

Chelsea heeft inmiddels de speler ook gepresenteerd, al moet men goed kijken: op de sociale kanalen van de Londense club staat inmiddels een Argentijnse vlag en een emoticon van een beker in het profiel.

Benfica hield voet bij stuk en de onderhandelingen zorgden voor enige frustratie bij trainer Roger Schmidt, die dat op meerdere persconferenties duidelijk maakte. Fernández maakt de overstap naar Chelsea en tekent een contract van acht jaar. Het lange contract is inmiddels niet vreemd bij Chelsea, waar eigenaar Todd Boehly het liefst contracten van zeven tot negen jaar sluit met spelers. Inmiddels heeft Chelsea dit seizoen ruim 600 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

Fernández was dit seizoen een belangrijke pion in de ploeg van Schmidt en speelde vrijwel alle duels. In zeventien wedstrijden in de Primeira Liga was de middenvelder goed voor een goal en vijf assists. Het contract van Fernández liep tot 2027 door bij Benfica, dat hem in juli vorig jaar voor 14 miljoen euro van River Plate overnam. De Portugese topclub maakt daarmee een gigantische winst.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!