Nieuws

'Barça-avontuur Luuk de Jong is over, spits tekent bij andere club in La Liga'

'Barça-avontuur Luuk de Jong is over, spits tekent bij andere club in La Liga'

24-12-2021 15:25

Luuk de Jong speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Cadiz CF, zo melden meerdere Spaanse media. De Jong heeft nog een huurcontract bij FC Barcelona tot aan de zomer, maar de Catalaanse club is van plan om de overeenkomst te beëindigen.

Er gaat een grote schoonmaak plaatsvinden in Barcelona, waar naar verluidt ook Sergiño Dest, Philippe Coutinho en Samuel Umiti mogen vertrekken deze winter. Sevilla, Barcelona en Cadiz hebben inmiddels dus een akkoord bereikt over de transfer van Luuk de Jong, aldus Mundo Deportivo

De Jong kwam dit seizoen negen keer in actie in La Liga, waarin hij slechts één keer het net wist te vinden. Sinds Xavi het heeft overgenomen van Ronald Koeman leken de dagen van de Nederlandse spits bij Barça al geteld. Barcelona probeert zoveel mogelijk overbodige spelers kwijt te raken deze winter, vanwege de transfer van Ferran Torres. De Spaanse buitenspeler moet voor 55 miljoen euro overkomen van Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!