Nieuws

'Premier League-club wacht op prijskaartje van Lille voor overnemen Botman'

'Premier League-club wacht op prijskaartje van Lille voor overnemen Botman'

24-12-2021 15:11

Newcastle United heeft verregaande interesse in Sven Botman. De club uit Newcastle wil in de winter één of twee nieuwe centrale verdedigers aantrekken en Botman staat bovenaan de verlanglijst. Lille OSC moet de definitieve prijs van de Nederlandse verdediger nog bepalen. Dat meldt Fabrizio Romano.

De inmiddels 21-jarige Botman kwam in de zomer van 2020 voor circa acht miljoen euro over van Ajax. Botman maakte enorm veel indruk in Frankrijk en werd kampioen met Lille. Afgelopen zomer probeerden ook Sevilla, Wolverhampton Wanderers en Atalanta Bergamo de verdediger los te weken bij de Fransen.

Begin 2021 meldde Canal+ dat er al een bod op Botman was gedaan van tussen de veertig en 45 miljoen euro. Destijds werd er gesuggereerd dat het om Liverpool zou gaan die het bod had uitgebracht. Nu lijkt het er dus op dat Botman gaat verkassen naar Newcastle, dat genoeg geld te besteden heeft nadat de club werd overgenomen door een investeringsfonds ter waarde van 367 miljard euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!