Transfernieuws

Update: 'Geduld Amrabat op de proef gesteld: eerste bod van Barça afgewezen'

Update: 'Geduld Amrabat op de proef gesteld: eerste bod van Barça afgewezen'

31 januari - 11:34 Laatste update: 11:34

Sofyan Amrabat vertrekt mogelijk op de laatste dag van de transferperiode naar FC Barcelona. De Catalanen hebben zich met een concreet plan gemeld bij Fiorentina.

Dat melden verschillende toonaangevende Spaanse media. Barça zou Amrabat willen huren met een optie tot koop. Het afronden van de deal wordt mogelijk een hels karwei, aangezien naar verluidt dinsdag pas het eerste bod wordt neergelegd bij Fiorentina.

Amrabat speelde een meer dan sterk WK en stond tijdens het toernooi al in de belangstelling van Europese topclubs als Liverpool en Tottenham Hotspur, maar tot een transfer kwam het vooralsnog niet. Het leek er dan ook lang op dat de controleur in Italië zou blijven, maar dat lijkt alsnog te kunnen veranderen.

Mocht Amrabat een transfer maken, dan sluit hij zich aan bij zijn twee landgenoten. Ook Azzedine Ounahi en Hakim Ziyech worden nadrukkelijk aan een overgang gelinkt. Eerstgenoemde rondde deze al af naar Olympique Marseille, terwijl laatstgenoemde nog bezig is met Paris Saint-Germain.

Update: Fiorentina heeft het eerste bod van FC Barcelona voor Sofyan Amrabat afgewezen, meldt Fabrizio Romano. De Catalaanse grootmacht wil de controleur het komende halfjaar huren, inclusief een niet-verplichte koopoptie van veertig miljoen euro. Fiorentina is niet akkoord gegaan met dit voorstel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie