Nieuws

Van Basten uit kritiek op Ajax-bestuur: 'Zij hebben Schreuder ook laten zwemmen'

Van Basten uit kritiek op Ajax-bestuur: 'Zij hebben Schreuder ook laten zwemmen'

30-01-2023 22:40

Marco van Basten is erg kritisch op het bestuur van Ajax. De voormalig speler én trainer van de regerend landskampioen vindt dat de clubleiding Schreuder heeft laten 'zwemmen'.

Alfred Schreuder werd na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam op straat gezet. De Barnevelder ontving de laatste periode kritiek op zijn werkwijze. "Ik denk dat je kneiterhard moet zijn", begint Van Basten bij Rondo. "Daarna kun je lief zijn. Eerst lopen en geen teksten. Het bestuur heeft hem ook laten zwemmen. Marc Overmars is in februari weggegaan en ze hebben nog steeds geen technisch directeur. Er is in al die tijd niks gedaan en dat is slecht van Ajax als organisatie."

"Het feit dat ze zich niet hersteld hebben, is slecht voor de club", vervolgt een kritische Van Basten. "Ze hebben spelers verkocht en slechte spelers verkocht. Er is veel geld binnengekomen en dat hebben ze absoluut verkwanseld. Dat is een hele kwalijke zaak. Het bestuur speelt daar een hele slechte rol in."

Collega-analist Youri Mulder is ook van mening dat Schreuder harder had moeten zijn. "Je moet misschien al kneiterhard zijn op het moment dat een heel elftal leeggekocht wordt. Dan moet je optreden. Hij heeft wel gezegd dat hij het er niet mee eens was dat Antony verkocht werd, maar met meer bonje. Daar is hij misschien te netjes voor geweest."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!