Nieuws

'Bosz op shortlist om Martínez op te gaan volgen als bondscoach van België'

'Bosz op shortlist om Martínez op te gaan volgen als bondscoach van België'

30-01-2023 20:54 Laatste update: 20:56

Peter Bosz staat op de shortlist om de nieuwe bondscoach van België te worden, meldt Het Nieuwsblad. Ook oefenmeester Domenico Tedesco staat hoog op de lijst.

Roberto Martínez, die 6,5 jaar aan het roer stond bij de nationale ploeg van België, nam na het teleurstellende WK in Qatar afscheid. De naam van Tedesco werd in de Belgische wandelgangen al een tijdje genoemd als opvolger van de vertrokken Spanjaard, maar daar is Bosz nu ook bijgekomen. De Nederlandse oefenmeester deed in de loop der jaren onder meer ervaring op bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax, Borussia Dortmund, Leverkusen en Olympique Lyon. Het Nieuwsblad verwacht dat er snel duidelijkheid komt over wie de nieuwe bondscoach van België wordt.

Bosz wordt in Nederland genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder bij Ajax, maar tot dusver is er nog niks concreet. De clubloze hoofdtrainer stond in het successeizoen 2016/2017 al aan het roer in Amsterdam. Ajax bereikte onder Bosz in dit seizoen de finale van de Europa League, waarin de Ajacieden het moesten afleggen tegen Manchester United.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!