Nieuws

'Gebrek aan trainingsarbeid de reden dat Brobbey op de bank zat tegen Excelsior'

'Gebrek aan trainingsarbeid de reden dat Brobbey op de bank zat tegen Excelsior'

30-01-2023 20:18 Laatste update: 20:27

De trainingsarbeid van Brian Brobbey bij Ajax is onvoldoende, vertellen Mike Verweij en Valentijn Driessen in de voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. Dit zou de reden zijn waarom de talentvolle aanvalsleider op de bank zat tegen Excelsior.

Verweij vindt het onbegrijpelijk dat Brobbey verzaakt op de trainingen van Ajax. "Dat schijnt de reden geweest te zijn dat hij niet speelde. Het was aanvankelijk ook een probleem bij Wijndal. Hij dacht: ik heb mijn transfer naar Ajax gemaakt, ik ben er. Er komen is makkelijk, maar er blijven… Wijndal heeft het wel opgepakt, want hij schijnt inmiddels te trainen als de brandweer", vertelt de clubwatcher van Ajax in de voetbalpodcast Kick-Off.

Driessen vult aan dat dit probleem zich al langer voordoet bij de Ajax-spits. "Schreuder beklaagde zich off the record over de trainingsarbeid die Brobbey wilde verrichten en waarmee hij dacht dat hij wel het eerste van Ajax zou halen", zegt hij.

Brobbey vertrok in de zomer van 2021 transfervrij naar RB Leipzig. Dit bleek geen gelukkig huwelijk, waardoor de talentvolle aanvalsleider in de winter van 2022 op huurbasis terugkeerde naar Amsterdam. Hij keerde afgelopen zomer voor ruim zestien miljoen euro definitief terug naar Ajax. Brobbey speelde dit seizoen tot dusver 24 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor acht goals en twee assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!