Nieuws

'Deze vijf spelers mogen deze winter al vertrekken bij FC Barcelona'

'Deze vijf spelers mogen deze winter al vertrekken bij FC Barcelona'

24-12-2021 14:20 Laatste update: 17:56

Luuk de Jong, Sergiño Dest, Philippe Coutinho, Samuel Umtiti en Yusuf Demir mogen deze winter allemaal vertrekken bij FC Barcelona. Dat meldt The Sun. Barcelona wil zoveel mogelijk geld innen, zodat de transfer van Ferran Torres snel afgerond kan worden.

Luuk de Jong kan niet meer op veel speelminuten rekenen sinds Xavi het heeft overgenomen van Ronald Koeman. De 31-jarige Nederlander kwam in twaalf wedstrijden pas één keer tot scoren. Dest zou ook overbodig zijn na de terugkeer van Dani Alves. Chelsea zou een bod van ruim 35 miljoen euro overwegen op de rechtsback van Barça, zo meldt The Sun.

Coutinho heeft zijn belofte in Barcelona nooit waar kunnen maken. Vorig seizoen kwam de Braziliaanse middenvelder tot veertien wedstrijden, waarin hij slechts drie keer het net wist te vinden. Countinho wordt in verband gebracht met Newcastle United, Tottenham Hotspur en Everton. Ook de achttienjarige Demir, die wordt gehuurd van Rapid Wien, mag vertrekken.

Verder mag Samuel Umtiti vertrekken uit Catalonië. Het is geen gelukkig huwelijk geworden tussen Barça en de Franse verdediger, die met erg veel blessures te maken had gedurende zijn periode in Spanje. Meerdere clubs uit Engeland, Frankrijk en Turkije zouden interesse hebben getoond in Umtiti. Barcelona gaat Ferran Torres hoogstwaarschijnlijk voor 55 miljoen euro overnemen van Manchester City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!