Nieuws

Lindhout wil niet reageren op penaltymoment: 'Ik had het hem graag gevraagd'

Lindhout wil niet reageren op penaltymoment: 'Ik had het hem graag gevraagd'

30-01-2023 15:46
1

Allard Lindhout maakte zondag een dubieuze beslissing door Feyenoord een strafschop te ontnemen in het topduel met FC Twente. De scheidsrechter weigerde na afloop voor de camera te reageren, conform de nieuwe regels van de KNVB. 

De KNVB maakte eerder al duidelijk dat vanaf 2023 scheidsrechters minder vaak voor de camera zullen verschijnen om beslissingen te verklaren. Arbiter Bas Nijhuis stelde destijds het niet eens te zijn met de regel, maar Lindhout maakt dus wel gebruik van de nieuwe opzet. Bij ESPN, het orgaan dat de interviews aflegt in de Eredivisie, wordt dat besluit als jammer ervaren.

"Het is doodzonde dat we het Lindhout zelf niet kunnen vragen", zegt presentator Milan van Dongen bij Dit Was Het Weekend. "Ik ben heel benieuwd of hij voor een handsbal van Santiago Gimenez floot of voor het duwtje. Dat zou een hoop verklaren. Maar dat was helaas niet mogelijk. Scheidsrechters geven minder openheid dan vroeger. Dat is bepaald door de KNVB."

Ook de NOS ving bot na het aanvragen van een interview. Scheidsrechters mogen nu zelf bepalen of deze wel of niet worden afgelegd. "Via een woordvoerder heeft hij gezegd dat hij wel de spelregel wilde uitleggen, maar verder niet op de situatie wilde ingaan", stelt Jeroen Grueter. Lindhout meldde zich na het incident kort bij Feyenoord-trainer Arne Slot. "Wil je dat ik het je uitleg, of wil je dat ik geel geef?", zou de arbiter hebben gezegd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!