Reactie

Jans kan zich niet vinden in woorden Slot: 'Theater aan Rotterdamse kant sterker'

Jans kan zich niet vinden in woorden Slot: 'Theater aan Rotterdamse kant sterker'

30-01-2023 11:27
4

Arne Slot had zondag het nodige aan te merken op de arbitrage die de leiding had over FC TwenteFeyenoord, maar daar kan Ron Jans zich niet in vinden. De trainer van de Tukkers stoorde zich op zijn beurt weer aan enkele spelers van de Rotterdammers.

'Onacceptabel', noemde Slot de beslissing van Allard Lindhout om Feyenoord geen strafschop te geven na een handsbal van Robin Pröpper, na een vermeende duw van Santiago Gimenez. De oefenmeester uit Bergentheim stelde ook dat spelers van Twente de scheidsrechter bespeelden.

Daar was Jans het niet direct mee eens, liet hij weten op de persconferentie. "Ik vond ons niet zozeer slimmer met duwtjes of overtredingen, maar onze ervaren spelers hebben het goed gedaan", aldus de trainer, die een kleine sneer uitdeelt aan de Feyenoord-spelers, met Justin Bijlow in het bijzonder.

"Ik vond het theater van de Rotterdamse kant vandaag sterker. Dat begon met Justin Bijlow, zijn uittrappen duurden elke keer wel heel lang. En wat hij met die bal deed toen hij ver uit zijn doel was, was slim. Rood kun je niet geven, maar het was wel zwaar spelbederf. Ik hoopte dat Bijlow nog een tweede gele kaart zou krijgen voor tijdrekken, dan had hij eraf gemoeten", besluit hij.

Door het gelijke spel heeft Twente nog altijd zicht op koploper Feyenoord. Het gat tussen de twee ploegen bedraagt zes punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!