Wedstrijdverslag

Real vergeet te scoren tegen Sociedad, gat met Barcelona vergroot tot vijf punten

Real vergeet te scoren tegen Sociedad, gat met Barcelona vergroot tot vijf punten

29-01-2023 23:28

Het is Real Madrid zondagavond niet gelukt om het goede voorbeeld van FC Barcelona te volgen. De Koninklijke speelde in eigen huis met 0-0 gelijk in de topper tegen Real Sociedad, waardoor het gat met de Catalaanse koploper werd vergroot tot vijf punten.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de Baskische bezoekers. Mikel Oyarzabal verschafte zichzelf wat ruimte en legde de bal af op Aihen Muñoz. Die gaf voor op Alexander Sørloth, maar de Noor miste een enorme kans. Real probeerde daarna te drukken en kwam middels een in vorm verkerende Vinícius Junior dichtbij de openingstreffer, maar die viel in de eerste helft niet. Sociedad loerde vooral op de counter en was daarin regelmatig dreigend.

In het tweede bedrijf lukte dat vrijwel niet meer. Real drukte en drukte, maar kwam middels Vinícius, Rodrygo en Federico Valverde wederom niet tot doelpunten. Thibaut Courtois lag aan de andere kant in de weg op meerdere inzetten van Takefusa Kubo.

Zodoende werd er niet gescoord in Santiago Bernabéu. Real Madrid verzuimt mee te gaan met koploper FC Barcelona. Real Sociedad vinden we terug een knappe derde plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!