Nieuws

Aanvoerders top-drie eensgezind: Het slaat het hart uit het voetbal

Aanvoerders top-drie eensgezind: "Het slaat het hart uit het voetbal"

24-12-2021 12:37 Laatste update: 13:19

In een groot interview met Jens Toornstra (Feyenoord), Marco van Ginkel (PSV) en Dusan Tadic (Ajax), van Voetbal International is het kunstgras op de Nederlandse voetbalvelden besproken. De captains van de Brabantse en Noord-Hollandse clubs zijn uitgesproken: de nepmatten zijn ze liever kwijt dan rijk.  

Tadic trekt een dramatische vergelijking in gesprek met het weekblad. "Iedereen heeft het over dat veld van Sparta, dat heel slecht is, maar wat denk je van Heracles Almelo? Och, dat is toch zo'n ramp. De bal gaat daar zijn eigen gang, je hoeft niet te dribbelen, de bal dribbelt zelf wel. Het is alsof je op de maan speelt".  

PSV-aanvoerder Van Ginkel is uitgesproken. "Ik speel er niet eens meer op, na al mijn blessures." De door fysieke ongemakken geteisterde middenvelder maakt de afweging bewust. "Het zou misschien wel kunnen, maar het voelt niet goed, ik hou onbewust in, dus dan denk ik: Laat maar." 

"Stel, ik speel samen met Jens. Ik weet dat hij een sterk rechterbeen heeft, dus speel ik ’m daarop in, liefst een beetje in de loop. Heeft totaal geen zin. Kunstgras slaat het hart uit het voetbal", vervolgt Tadic. "‘Ik vind het wel mooi dat Dusan, een Serviër, zich zo betrokken voelt bij ons voetbal", reageert Toornstra met een kwinsklag. "Ik ben een Serviër, maar voor een deel ook Nederlander. Het voetbal in dit land gaat me aan het hart", besluit de Ajax-aanvoerder. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!