Nieuws

Bijlow reageert op opmerkelijke gele kaart: 'Doel was leeg, dus dan maar geel'

Bijlow reageert op opmerkelijke gele kaart: 'Doel was leeg, dus dan maar geel'

29-01-2023 19:59
2

Justin Bijlow kreeg in de kraker tegen FC Twente een opmerkelijke gele kaart. De doelman van Feyenoord gooide een tweede bal in het veld om zo een snelle spelhervattig te voorkomen.

Bijlow sprintte zijn doel uit toen hij Virgil Misidjan zag uitbreken. Met een sliding werkte hij de bal over de zijlijn, waarna hij snel een twee bal van de zijkant het veld in gooide. Het leverde hem al vroeg een gele kaart op. "Misidjan is niet de sloomste moet ik zeggen, maar ik dacht al gelijk toen ik ging glijden: als ik die bal niet het veld ingooi, dan kan Twente scoren. Mijn goal was leeg, dus dan maar geel", reageert de goalie na afloop bij ESPN.

Met al geel op zak kon Bijlow moeilijk tijd rekken waar nodig. "Ik probeerde niet tijd te rekken. Het duurde wat langer dan normaal, maar tijdrekken was echt niet de bedoeling. Zeker niet in de eerst helft. Wij zijn Feyenoord en gaan zeker geen tijdrekken in de eerste helft. Het was kijken waar de oplossing lag en die kon ik niet vinden. Dan maar een lange bal."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!