Nieuws

Pröpper spreekt over handsmoment: 'Ik werd in de rug geduwd, was een reactie'

Pröpper spreekt over handsmoment: 'Ik werd in de rug geduwd, was een reactie'

29-01-2023 14:21 Laatste update: 14:33
4

Robin Pröpper blijft erbij dat zijn handsbal tijdens de topper tussen FC Twente en Feyenoord geen strafschop waard was. Bij Feyenoord schreeuwde men moord en brand in de slotfase toen de middenvelder de bal met zijn hand toucheerde.

De analytici bij ESPN zijn stellig en vinden dat Allard Lindhout een strafschop had moeten geven. "Het is een honderd procent penalty. Zelfs Pröpper appelleert voor hands. Lindhout fluit voor hands, het duwtje maakt helemaal geen verschil, het is een honderd procent penalty. Je ziet zelfs dat Lindhout aangeeft met de hand dat het om hands ging. Die zegt als eerste: het is een handsbal. Lindhout denkt dat Gimenez hands maakt en krijgt vervolgens te horen dat een duwfout wordt gemaakt."

Pröpper meldde zich na afloop bij ESPN om het moment te bespreken. De verdediger weet niet zeker waarom zijn hand in de lucht was. "Geen idee, was een reactie waarschijnlijk. Ik word gewoon in de rug geduwd, hij brengt mij uit balans. Ik doe niets voor niets mijn hand omhoog, dat is een reactie. Het is zeker ongelukkig. Voor mijn gevoel werd ik in mijn rug geduwd, maar oké."

De speler van FC Twente genoot van de kraker die in een gelijkspel eindigde. "Ik genoot ook, ik vond het een leuke wedstrijd, er zat van alles in. De twee ploegen hebben dezelfde opvatting en dan gaat het alle kanten op. Het is moeilijk omdat er veel druk is, dat doen wij allebei, er is weinig tijd en ruimte. Er is weinig tijd om aan voetballen toe te komen, constant scherp zijn is moeilijk, maar ook heel leuk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!