Twente en Feyenoord houden elkaar in evenwicht in vermakelijke kraker

29-01-2023 14:13
11

FC Twente en Feyenoord hebben zondagmiddag beiden een punt overgehouden aan een interessante kraker in de Grolsch Veste. Feyenoord kwam op voorsprong, maar zag Twente in de tweede helft langszij komen. Het werd 1-1 in Enschede.

Trainer Arne Slot besloot zijn selectie in één opzicht te wijzigen en startte met Alireza Jahanbakhsh in plaats van Igor Paixão. Santiago Gimenez kreeg de voorkeur boven Danilo in de spitspositie. Bij FC Twente waren geen verrassingen in de selectie, waardoor ook Ramiz Zerrouki aan het topduel begon. De middenvelder stond lange tijd in de belangstelling van Feyenoord, maar de transfer ketste af.

Feyenoord en Twente kennen beiden een vergelijkbare speelstijl en dat zorgde voor een aantrekkelijke openingsfase. Beide ploegen zetten hoog druk en speelden op hoog tempo, waardoor de bal over en weer ging. Twente begon brutaal aan het duel en had de eerste minuten de overhand, maar na tien minuten kwam Feyenoord beter in de wedstrijd en kwam de eerste kans van de Rotterdammers. Sebastian Szymanski haalde uit en zijn schot werd van richting veranderd, maar doelman Lars Unnerstall reageerde goed. Twente kreeg vijf minuten later een vrije trap en wist bijna te scoren, maar de intikker van Robin Pröpper ging rakelings naast.

Het was Feyenoord dat na een half uur op voorsprong kwam. Santiago Gimenez bereidde de aanval goed voor en kopte vervolgens fraai binnen. Enkele minuten later moest doelman Justin Bijlow uitkomen na een lange bal van Twente. De doelman zette een sliding in, waardoor de bal uitging, en gooide vervolgens een tweede bal op het veld om de spelhervatting te onderbreken. Dat kwam de doelman op geel te staan. Voor rust landde Lutsharel Geertruida ongelukkig op zijn elleboog, maar de speler kon verder.

In de tweede helft leek Feyenoord de sterkere ploeg en was het wachten op de 0-2, maar Gimenez kopte rakelings naast. Na ruim een uur spelen kwamen de Tukkers langszij. Joshua Brenet kopte binnen. In de slotfase moest Unnerstall meermaals in actie komen met goede reddingen op inzetten van Orkun Kökçü en Oussama Idrissi. Feyenoord schreeuwde vlak voor tijd om een strafschop na een handsbal van Pröpper, maar scheidsrechter Allard Lindhout zag eerst een overtreding op de middenvelder.

Twente leek in de slotfase voor de 2-1 te zorgen, maar Bijlow trad tweemaal heldhaftig op na kansen van Vaclav Cerny en leek daarbij een lichte blessure op te lopen. Danilo verving Gimenez voor de laatste minuten. Een derde treffer viel niet meer. Door het gelijkspel is Feyenoord nog altijd koploper, maar is de voorsprong op nummer twee AZ slechts twee punten. Twente staat vierde en kent een achterstand van zes punten op Feyenoord.