Nieuws

'Spelers Marokko stappen naar de bond omtrent Ziyech- en Mazraoui-situatie'

'Spelers Marokko stappen naar de bond omtrent Ziyech- en Mazraoui-situatie'

07-10-2021 15:55 Laatste update: 15:56

De Marokkaanse selectie wil de vrede sluiten tussen enerzijds bondscoach Vahid Halilhodzic en anderzijds Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Het tweetal wordt niet meer opgeroepen door de Bosnische oefenmeester, omdat ze niet met elkaar overweg kunnen.

Spelers van het nationale elftal sturen erop aan om Ziyech en Mazraoui weer op te nemen in de selectie van Marokko, weet het Arabische dagblad Al-Akhbar. De ploeg gaat aankloppen en verhaal halen bij RFMF, de voetbalbond van het land. Halilhodzic moet weliswaar wel openstaan voor een concilie. Hij verbande het duo wegens 'een gebrek aan discipline'.

In het Noord-Afrikaanse land wordt de bondscoach hevig bekritiseerd door het thuislaten van Ziyech en Mazraoui. Khalid Sinouh stelde in De Telegraaf onlangs al dat het Halilhodzic wel eens de kop kan kosten. Woensdagavond speelde Marokko de eerste wedstrijd van deze interlandbreak. Guinee-Bissau werd eenvoudig met 5-0 aan de kant gezet. Daar moet wel bij gezegd worden dat de opponent van Marokko met een flink gewijzigd team speelde, doordat het merendeel van de selectie getroffen werd door diarree.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!