Nieuws

Molenaar oppert terugkeer Overmars bij Ajax: 'Ik vind dat het te snel is gegaan'

Molenaar oppert terugkeer Overmars bij Ajax: 'Ik vind dat het te snel is gegaan'

29-01-2023 10:59 Laatste update: 12:18
7

Keje Molenaar zou een terugkeer van Marc Overmars bij Ajax toejuichen. De oud-voetballer en advocaat vindt dat, met de juiste afspraken, een comeback mogelijk zou moeten zijn.

Molenaar liet eerder al doorschemeren dat hij een terugkeer van Overmars wel ziet zitten, maar bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN stelt hij nogmaals dat de oude technisch directeur van de Amsterdammers best wel terug kan komen. "In mijn optiek wel", vertelt Molenaar. Ajax zou na het vertrek van Overmars een onderzoek instellen. "Maar of dat er onderzoek er echt is geweest weten we niet eens, want we hebben de resultaten niet gezien. Er is geen aangifte gedaan tegen Marc, dus hij wordt ook strafrechtelijk niet vervolgd."

"Ik vraag me af: als je alles nu rustig beschouwt, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren", aldus Molenaar. "Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen. Dat zou ik hopen ook, want ik vind Marc een uitstekende technisch directeur.'

Overmars is volgens Molenaar dan ook te snel weggestuurd. "Op het moment dat die signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te plegen. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld. Marc heeft het boetekleed aangetrokken en ik denk dat als ze Marc op non-actief hadden gezet, en een grondig onderzoek hadden ingesteld, het misschien zo had kunnen zijn na de resultaten dat Marc terug had kunnen komen. Met toestemming van de werkvloer, uiteraard. Ik vind zelf dat het te snel is gegaan, hij werd meteen ontslagen", besluit Molenaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!