Nieuws

Twee Griekse hattricks zorgen voor doelpuntenfestijn in Alkmaar: 'Het is bizar'

Twee Griekse hattricks zorgen voor doelpuntenfestijn in Alkmaar: 'Het is bizar'

29-01-2023 09:23

Het spektakelstuk tussen AZ en FC Utrecht kende twee Griekse hattrickhelden. Anastasios Douvikas en Vangelis Pavlidis wisten allebei driemaal het net te vinden in het duel dat eindigde in 5-5.

"Deze wedstrijd was een grote rondo", blikt Douvikas lachend terug in gesprek met de NOS. "Het was idioot. Of dit mijn beste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht was? Ik denk het wel. Drie goals en een assist. En nog een moment waarvan ik dacht dat het een goal was. Ja, ik denk het wel. Het was een geweldige wedstrijd, alleen had ik graag willen winnen."

Ook voor Pavlidis was het een bizarre wedstrijd. "'Douvi' en ik spelen samen in het nationale team en ik wens hem het allerbeste. Vandaag was hij fantastisch. Het is alleen jammer dat hij te veel doelpunten maakt tegen ons", vertelt de Griek van AZ. "Mijn gevoel na deze wedstrijd? Niet goed. Het team is het belangrijkste. Voor ons was dit een zware dag, we laten twee punten liggen. En elk punt telt."

AZ was bij een overwinning in ieder geval voor een dag de koploper in de Eredivisie, maar die kans grepen de Alkmaarders niet. "Het was een idiote wedstrijd. Het is bizar dat we de drie punten niet pakken na die 5-4. Het is gewoon bizar. Of ik vannacht kan slapen? Nee, onmogelijk", besluit Pavlidis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!