Nieuws

'Dest mag vertrekken wegens 'Operación Salida' bij FC Barcelona'

'Dest mag vertrekken wegens 'Operación Salida' bij FC Barcelona'

24-12-2021 10:26 Laatste update: 12:56

Sergiño Dest lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van FC Barcelona. De Spaanse grootmacht wil de bezem flink door de selectie halen en de Amerikaan is één van de spelers die mag vertrekken. Chelsea en Bayern München zijn geïnteresseerd in de diensten van de vleugelverdediger.  

Diario Sport stelt dat de club gaat beginnen aan 'Operación Salida', wat zoveel betekent als 'Operatie Uitgang'. De Blaugranas willen spelers verkopen om zo financiële ademsruimte te krijgen, om vervolgens de selectie van nieuw elan te kunnen voorzien. Een akkoord met Manchester City over een transfer van Ferran Torres naar de Cataloniërs is dichtbij.  

Samuel Umtiti, Luuk de Jong en Philippe Coutinho moeten in navolging van Dest vertrekken, om de nijpende financiële situatie van de club te verbeteren, verzekert de Spaanse krant. Chelsea zou reeds een bod ter waarde van 35 miljoen euro hebben uitgebracht op de Amerikaans international. Bayern München, dat al interesse had in Dest toen hij nog voor Ajax speelde, ziet de 21-jarige verdediger als serieuze versterking voor de rechtsbackpositie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!