Transfernieuws

'Giakoumakis gekeurd in Nederland, transfer naar Japan of VS in de maak'

'Giakoumakis gekeurd in Nederland, transfer naar Japan of VS in de maak'

28-01-2023 12:12 Laatste update: 12:13

Giorgios Giakoumakis is vrijdag in Nederland gekeurd voor een transfer. Niet voor eentje naar de Eredivisie, maar naar Japan of de Verenigde Staten. Zo zou de Griekse spits in afwachting zijn van een transfer naar Urawa Red Diamonds, maar is ook Atlanta United nog in de race.

Celtic zou om en nabij de vier miljoen euro gaan ontvangen voor Giakoumakis. Dat is flink minder dan de Schotse topploeg in eerste instantie in gedachten had. De voorkeur van de Griek zou in Amerika liggen, al is dat door lastige regelgeving en voorwaarden nog niet zo zeer vanzelfsprekend. Bij Urawa is dat minder het geval. Het is mede daarom nog onduidelijk wie van de twee clubs er met de spits aan de haal gaat. Dat zal in de komende uren duidelijk worden.

Giakoumakis speelde de afgelopen anderhalf jaar in Schotland. Hij kwam in het seizoen 2020/21 uit voor VVV-Venlo, maar werd ondanks degradatie topscorer van de Eredivisie met 26 doelpunten. Celtic betaalde destijds zo’n 2,5 miljoen euro voor hem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!