Reactie

Van Wonderen wil reactie zien bij Heerenveen, maar doet het nog zonder Noppert

Van Wonderen wil reactie zien bij Heerenveen, maar doet het nog zonder Noppert

28-01-2023 09:02 Laatste update: 09:03

Kees van Wonderen wil zaterdagavond een reactie zien van 'zijn' sc Heerenveen als de Friezen om 20.00 uur in het Abe Lenstra Stadion aantreden tegen Vitesse. Heerenveen staat momenteel achtste en kon in de afgelopen doordeweekse speelronde aansluiting vinden bij de top van de Eredivisie, maar liet dat na door met 2-0 te verliezen op bezoek bij Fortuna Sittard. Bovendien kan hij wederom geen beroep doen op de nog gebleseerde doelman Andries Noppert.

"Het was een vervelende, slechte wedstrijd, een onnodige nederlaag. We hebben allemaal wel eens een offday. Dat wil je natuurlijk herstellen. Je wil een reactie zien", aldus Van Wonderen op de clubwebsite.

Hij kan wederom niet beschikken over Oranje-doelman Andries Noppert. Die viel woensdagavond geblesseerd uit in de warming-up. "Je stapt natuurlijk niet zomaar uit. De ernst viel mee na onderzoeken, maar het is een lastig probleem dat even duurt." Daarom staat ook nu Xavier Mous onder de lat als vervanger. "Ik heb tegen Xavier gezegd: 'Dit is het moment waar je op gewacht hebt'. Ik ben blij dat we deze bezetting hebben."

Van Wonderen ziet in Vitesse een geduchte tegenstander. "Er is daar wel wat gebeurd. Ze speelden in het Letsch-tijdperk anders en hebben nu ook iets gedaan aan de selectie onder Phillip Cocu. Ze spelen gelijk tegen AZ, FC Twente en Ajax. Daarnaast verloren ze ongelukkig van PSV. Ze hebben een zwaar programma gehad, waarbij ze het de tegenstanders moeilijk wisten te maken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!