Aké oogst lof in Engelse ochtendkranten: 'Zeer gewaardeerde aanwinst in het team'

28-01-2023 08:49 Laatste update: 09:06

De Engelse tabloids zijn een dag na de FA Cup-zege van Manchester City op Arsenal (1-0) lovend over het optreden van Nathan Aké. De Nederlandse verdediger schoot zijn ploeg in de 64e minuut op voorsprong, wat achteraf de enige treffer van de wedstrijd bleek. De kranten zijn het erover eens dat Aké een waardevolle toevoeging is in het team van Pep Guardiola.

'Een kap en een draai van Grealish zorgde voor een overtal in het strafschopgebied. Het was notabene verdediger Aké die met een koele afronding met zijn zwakke rechterbeen zichzelf, de manager, zijn teamgenoten en het publiek in extase bracht', aldus The Guardian.

'Aké doorbrak de impasse in een spannende wedstrijd'

The Telegraph stelt dat Aké de ban brak in een voor de rest nogal controlerende wedstrijd. 'Het was na 64 minuten dat Nathan Aké de winnende treffer binnenschoot. Hij doorbrak de impasse in een spannende wedstrijd en hielp City daarmee Arsenal te verslaan in een terughoudend eerste gevecht van drie.'

'Presteert bewonderenswaardig tegen topaanvallers'

The Manchester Evening News schrijft dat de Oranje-international op dit moment 'duidelijk een zeer gewaardeerde aanwinst in het team' is en dat Guardiola zijn gelijk heeft gekregen. 'De beslissing om Aké tegen Wolves niet in de basis te laten beginnen had meer met rust en rotatie te maken dan met kunde. Aké blijft een betrouwbare artiest. Sinds het WK speelt hij als linksback tegen Mohamed Salah, Heung-min Son en Bukayo Saka en presteerde hij bewonderenswaardig tegen alle drie. Totdat Aké scoorde, zag het er voor beide partijen niet echt naar uit dat er een doelpunt zou gaan vallen.'