Nieuws

Aké schittert bij City: 'We hadden Erling deze keer meer nodig'

Aké schittert bij City: 'We hadden Erling deze keer meer nodig'

27-01-2023 23:20

Nathan Aké was vrijdag belangrijk in de FA Cup door de enige treffer te maken tegen Arsenal. De verdediger beleeft een sterke periode bij Manchester City en betaalt het vertrouwen van manager Pep Guardiola terug.

Aké sprak na de bekerwedstrijd met Ziggo Sport. "Het was een lastige wedstrijd, maar het is mooi dat we hem zo winnen. Je weet voor de wedstrijd dat je een moeilijke opponent treft. Ik probeerde te concentreren en te zorgen dat hij weinig ruimte kreeg. We hebben het als team goed gedaan, waardoor ik sneller naar hem toe kon en druk kon zetten. Als team hebben we goed verdedigend gespeeld. In de tweede helft waren we beter aan de bal, in de eerste helft ging dat lastig. We hadden Erling Haaland meer nodig dan normaal."

Normaliter scoort Aké met het hoofd, de verdediger schiet niet vaak op doel. "Dat zie je niet vaak, nee. Mahrez zei gister: je scoort nooit met je voet, en precies vandaag scoor ik zo, dat is mooi. Het seizoen gaat heel lekker, ik krijg heel veel vertrouwen van de coach. Soms sta ik op andere posities, maar ik probeer het vertrouwen van de trainer terug te betalen en elke dag beter te worden."

Manchester City deelt voor nu de eerste tik uit tegen concurrent Arsenal, al is het in de beker. "Dat is heel belangrijk, ook mentaal. Ook omdat we weer aan een goede reeks bezig zijn, dat vertrouwen is goed voor ons. Nu hebben we een week pauze en kunnen we ons weer op de competitie focussen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!