Wedstrijdverslag

Aké schiet City naar laatste zestien in de FA Cup ten koste van Arsenal

Aké schiet City naar laatste zestien in de FA Cup ten koste van Arsenal

27-01-2023 22:55 Laatste update: 23:01

Manchester City heeft de eerste ontmoeting met Arsenal winnend afgesloten. De twee topploegen ontmoetten elkaar vrijdagavond in de FA Cup en The Citizens hadden aan een treffer van matchwinner Nathan Aké genoeg. 

Manager Pep Guardiola besloot met de sterkste veldspelers te beginnen, de enige uitzondering was doelman Stefan Ortega, die Ederson verving. Aan de kant van Arsenal begonnen onder meer Martin Odegaard en Oleksander Zinchenko op de bank. Aanwinst Leandro Trossard mocht vanaf de eerste minuut beginnen. 

Arsenal begon sterk aan het duel en deelde de eerste speldenprikjes uit. Trossard liet in het eerste half uur zien een veelbelovende aanwinst te worden voor The Gunners. Takehiro Tomiyasu en Trossard zorgde in de eerste helft voor de grootste kansen. Bij City was Erling Haaland dicht bij een wondergoal, maar de Zlatan-achtige omhaal van de Noor werd door de verdediging weggewerkt. In de blessuretijd van de eerste helft liep John Stones een hamstringblessure op en moest Aymeric Laporte de Engelsman vervangen.

In de tweede helft trok City de wedstrijd meer naar zich toe. William Saliba en Albert Lokonga kwamen binnen de lijnen voor Arsenal. Na ruim een uur spelen wist Nathan Aké de score te openen met een bekeken balletje in de hoek, op aangeven van Jack Grealish. Manager Mikel Arteta greep na de openingstreffer in en stuurde Gabriel Martinelli en Zinchenko het veld op. Bij Arsenal ging het beter lopen na de wissels, vooral door toedoen van Martinelli, maar de Braziliaan stuitte steeds op een laatste been van een City-verdediger of doelman Ortega. 

City sluit de eerste ontmoeting tegen concurrent Arsenal af met een overwinning en stroomt door naar de volgende ronde van de FA Cup. De Londenaren liggen uit het toernooi en kunnen 15 februari revanche nemen, wanneer de twee ploegen elkaar voor het eerst dit seizoen in de Premier League ontmoeten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!