Transfernieuws

'Overmars grijpt mis: PSV'er Vertessen op weg naar competitiegenoot Antwerp'

'Overmars grijpt mis: PSV'er Vertessen op weg naar competitiegenoot Antwerp'

27-01-2023 18:30 Laatste update: 18:39

Yorbe Vertessen gaat het komende half jaar voor Union Sint-Gillis voetballen, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Het zou gaan om een huurtranfser.

Met het aantrekken van Wolverhampton Wanderers-aanvaller Fábio Silva is het perspectief op speeltijd dermate troebel geworden voor Vertessen, dat hij mag vertrekken uit Eindhoven. "Na de komst van Fábio Silva is het belangrijk dat Yorbe minuten gaat maken en gaat spelen. Voor zijn belang, maar ook voor het belang van PSV. Dat is ook met de speler besproken", gaf trainer Ruud van Nistelrooij aan in aanloop naar het thuisduel met Go Ahead Eagles.

Het Royal Antwerp FC leek lange tijd de beste papieren te hebben voor Vertessen, maar de Belgische aanvaller lijkt nu toch te kiezen voor een huurperiode bij Sint-Gillis. Volgens het ED moet er 'iets heel geks' gebeuren, wil de overgang niet doorgaan. De jeugdinternational wordt voor een half jaar gehuurd, waarna er een ontwikkelingsgesprek plaats zal vinden in Eindhoven.

Vertessen kwam dit seizoen niet verder dan twaalf wedstrijden in de hoofdmacht, verdeeld over 313 minuten. Daarin was hij goed voor twee doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!