Nieuws

Werner koestert vertrouwen van Flick: 'Iedereen wil zich bewijzen'

Werner koestert vertrouwen van Flick: 'Iedereen wil zich bewijzen'

07-10-2021 15:31 Laatste update: 15:34

Timo Werner is momenteel niet tevreden bij Chelsea. De spits van The Blues zit meer op de bank dan hem lief is in Londen. Bij het nationale elftal van Duitsland geniet hij wel het vertrouwen van de coach.

Sinds de komst van Romelu Lukaku naar Stamford Bridge slinkt de speeltijd van Werner aanzienlijk. "Natuurlijk ben ik niet tevreden als ik niet speel", zegt hij eerlijk tegenover Express. "De afgelopen weken waren moeilijk bij Chelsea. Voor het eerst in jaren liep ik ineens een beetje achter. Een carrière gaat altijd op en neer, nooit in een rechte lijn omhoog", weet de spits.

Bij Die Mannschaft zijn de kaarten anders geschud voor Werner, die onder Hansi Flick spits nummer één is. "Hansi is een geweldige trainer. Ik was heel blij dat ik zo veel mocht spelen. Met een nieuwe coach wil iedereen zich bewijzen, het is een nieuwe start. Ik had meer kunnen scoren, maar ik scoorde in iedere wedstrijd een doelpunt. Dat was goed voor mij."

Tegen IJsland - in de vorige interlandperiode - kreeg Werner de lachers op zijn hand door niet voor het eerst een kans voor open goal te missen. De spits vindt dat de buitenwereld zijn missers zwaarder weegt dan zijn goals. "Ik scoorde ook tegen IJsland. Ik maak mezelf niet gek na een gemiste kans. Als ik een kans mis, wil dat niet zeggen dat ik met een slecht gevoel wegga", besluit de spits, die deze interlandbreak met Duitsland tegen Roemenië en Noord-Macedonië speelt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!