Transfernieuws

Hoever vindt direct nieuwe club en vertrekt naar het Championship

Hoever vindt direct nieuwe club en vertrekt naar het Championship

27-01-2023 15:13 Laatste update: 15:28

Stoke City heeft de komst van Ki-Jana Hoever bekendgemaakt. De rechtsback speelde op huurbasis voor PSV, maar de Eindhovenaren besloten eerder deze week het huurcontract van de Nederlander vroegtijdig te beëindigen.

Stoke maakt via de officiële kanalen bekend dat Hoever het seizoen bij de nummer achttien van de Championship afmaakt. PSV huurde het afgelopen half jaar de speler van Wolverhampton Wanderers, maar Hoever kwam niet uit de verf in Eindhoven. De speler trainde de laatste tijd wel nog mee bij PSV om zijn conditie op peil te houden, maar dat lijkt nu niet meer te hoeven. 

Hoever is de derde winterversterking van Stoke. Het contract van Hoever loopt tot 2025 door bij The Wolves, die in 2020 een slordige tien miljoen euro voor de speler over hadden. Hoever is afkomstig uit de jeudgopleiding van Ajax en verliet Amsterdam in 2018 voor Liverpool. Hoever was één van de vele spelers die PSV in de zomer van 2022 tijdelijk vastlegde. Jarrad Branthwaite en Sávio kwamen in de zomer ook op huurbasis naar Eindhoven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!