Nieuws

Nilis start aan klus bij Genk: 'Kan onze talenten de kneepjes van het vak leren'

Nilis start aan klus bij Genk: 'Kan onze talenten de kneepjes van het vak leren'

27 januari - 14:11

Luc Nilis start met zijn functie als spitsentrainer bij de jeugd van KRC Genk. Het voormalig PSV-icoon gaat voltijds aan de slag en tekent een contract voor onbepaaalde duur. 

De 55-jarige Nilis werd tijdens zijn actieve profcarrière bejubeld bij PSV. Ronaldo Nazario noemde de Belg destijds de beste speler waar hij ooit mee samenspeelde. Nilis zal met de jeugd boven de U15 werken als spitsentrainer. 

Head of Football Dimitri de Condé is trots op de samenwerking tussen de club en het voetbalicoon. "We zijn enorm trots dat we Luc voltijds in dienst kunnen nemen in onze jeugdwerking. In zijn actieve voetbalcarrière was Luc een genie op het veld. We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge talenten op gebied van vista, (trap)techniek en looplijnen de kneepjes van het vak leren en hen ka lanceren voor een mooie carrière", wordt gesteld op de clubsite.

Ook Nilis kan niet wachten aan de slag te gaan. "De jeugdopleiding van KRC Genk geniet wereldwijde faam. Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen aan de jonge spelers die hier vandaag rondlopen en hen naar een volgend niveau te brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s