Transfernieuws

Van Nistelrooij laat volgende aanvaller vertrekken: 'Beter voor hem en voor PSV'

Van Nistelrooij laat volgende aanvaller vertrekken: 'Beter voor hem en voor PSV'

27-01-2023 12:58
1

Yorbe Vertessen gaat vertrekken bij PSV. Ruud van Nistelrooij bevestigt op de persconferentie dat de jonge Belg tijdelijk elders onderdak mag vinden.

Op dit moment lijken Royal Antwerp FC en Union St. Gilloise de beste papieren hebben om de aanvaller binnen te hengelen. Met het aantrekken van Wolverhampton Wanderers-aanvaller Fábio Silva is het perspectief op speeltijd dermate troebel geworden voor Vertessen dat hij mag vertrekken.

"Yorbe Vertessen mag worden verhuurd, na de komst van Fabio Silva is het belangrijk dat Vertessen ergens gaat spelen", zegt Van Nistelrooij, geciteerd door Voetbal International. "Voor hem maar ook voor PSV."

De Eindhovenaren zouden na het vertrek van Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) bezig zijn met de komst van Kamaldeen Sulemana. De aanvaller van Stade Rennes moet zo'n zestien miljoen euro kosten. Ook Tottenham Hotspur-aanvaller Bryan Gil wordt in verband gebracht met een transfer naar het Philips Stadion.

Vertessen kwam dit seizoen niet verder dan twaalf wedstrijden in de hoofdmacht, verdeeld over 313 minuten. Daarin was hij goed voor twee doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!