Nieuws

Stevens zet punt achter trainersloopbaan: 'Lichaam gaf me duidelijke waarschuwing'

Stevens zet punt achter trainersloopbaan: 'Lichaam gaf me duidelijke waarschuwing'

27 januari - 12:08

Huub Stevens zal niet meer op de voetbalvelden te bewonderen zijn als voetbaltrainer. De Limburger doet een stapje terug wegens zijn gezondheid.

"Ik word dit jaar 70, mijn coachingcarrière is definitief voorbij", begint Stevens in gesprek met de Kölner Express. Aan interesse in de Limburger als hoofdtrainer is er in ieder geval geen gebrek. "Onlangs kreeg ik nog een verzoek van een club in Nederland, maar dat riskeer ik niet meer. Dat kan ik aan mijn familie en de club niet meer verantwoorden."

"Ik neem geen officiële functies meer aan. Ik ben niet meer actief betrokken. Je mag me altijd om mijn mening vragen, maar meer niet", vervolgt de voormalig trainer van onder meer PSV, die hard met zijn neus op de fysieke feiten werd gedrukt. "Mijn lichaam gaf me een duidelijke waarschuwing. Ik werd onlangs naar het ziekenhuis gebracht omdat ik plotseling pijn op de borst voelde. De doktoren stelden toen pericarditis vast, een ontsteking van het hartzakje. Het was een duidelijk teken dat ik nog meer voor mezelf moest zorgen."

Stevens was onder meer actief als trainer van PSV en Roda JC. In het buitenland is hij vooral in Duitsland een bekende naam. Schalke 04 (4x), Hertha BSC, FC Köln, Hamburger SV, VfB Stuttgart en TSG Hoffenheim nam hij onder zijn hoede.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie