Transfernieuws

Brobbey bijna weer Ajacied: '3 januari waarschijnlijk in vliegtuig naar Portugal'

Brobbey bijna weer Ajacied: '3 januari waarschijnlijk in vliegtuig naar Portugal'

23-12-2021 21:28

De terugkeer van Brian Brobbey bij Ajax is een kwestie van tijd. Het is nog wachten op een akkoord met RB Leipzig, maar de in het voorjaar nog vertrokken spits sluit direct na de jaarwisseling aan, is de bedoeling.

Eerder op de donderdag werd duidelijk dat Brobbey alvast medisch gekeurd is, in afwachting van een akkoord over een huurtransfer. Ajax en RB Leipzig bespreken nog een eventuele optie tot koop in de huurdeal, maar de verwachting is dus dat dit geen onoverkomelijk probleem zal zijn. Brobbey is momenteel op vakantie en mag zich na de jaarwisseling weer Ajacied noemen. "In principe sluit hij daarna aan, 3 januari is de verwachting dat hij in het vliegtuig zit naar het trainingskamp in Portugal", aldus Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen.

Brobbey en Ajax waren vorig seizoen lange tijd in gesprek over contractverlenging, maar beide partijen kwamen er niet uit, waarna de spits naar RB Leipzig vertrok. Voordat het seizoen begon, waren trainer Julian Nagelsmann en technisch directeur Markus Krösche echter al vertrokken. De Jong Oranje-international beleefde een teleurstellend eerste half jaar bij Die Roten Bullen: in veertien Bundesliga-, Champions League- en bekeroptredens kwam hij tot 252 speelminuten en nul doelpunten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!