Exclusive

Slechts één Ajax-trainer stond deze eeuw korter aan het roer dan Schreuder

Slechts één Ajax-trainer stond deze eeuw korter aan het roer dan Schreuder

27-01-2023 01:00 Laatste update: 11:22
2

Alfred Schreuder is donderdagavond ontslagen na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. De vijftigjarige Barnevelder stond slechts 26 wedstrijden aan het roer als hoofdtrainer van Ajax. 

Schreuder werd afgelopen zomer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Barnevelder moest succescoach Erik ten Hag, die naar Manchester United was vertrokken, opvolgen in Amsterdam. Hij tekende een contract tot medio 2024, maar zijn tijd als coach van Ajax zit er na 26 wedstrijden al op. De teleurstellende resultaten zorgden voor zijn ontslag. Schreuder wist zeven wedstrijden op rij niet te winnen met de regerend landskampioen, de slechtste nationale reeks in 58 jaar.

Ajax telde deze eeuw - met Schreuder erbij - twaalf hoofdtrainers. Schreuder is één van de snelst vertrekkende oefenmeesters voor de Amsterdammers. Enkel Marcel Keizer stond korter aan het roer in de Nederlandse hoofdstad (24 wedstrijden). Frank de Boer was met 263 wedstrijden de langst zittende trainer deze eeuw.

Hoofdtrainers Ajax deze eeuw:

Marcel Keizer (24 duels)
Alfred Schreuder (26 duels)
Adrie Koster (33 duels)
Marco van Basten (45 duels)
Peter Bosz (56 duels)
Co Adriaanse (59 duels)
Danny Blind (64 duels)
Henk ten Cate (68 duels)
Martin Jol (80 duels)
Ronald Koeman (151)
Erik ten Hag (215)
Frank de Boer (263)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!