Nieuws

Van der Sar verklaart ontslag Schreuder: 'Een noodzakelijke beslissing'

Van der Sar verklaart ontslag Schreuder: 'Een noodzakelijke beslissing'

27-01-2023 00:03 Laatste update: 00:18
5

Edwin van der Sar heeft donderdagavond tekst en uitleg gegeven over het ontslag van Alfred Schreuder. De algemeen directeur van Ajax zag 'geen verbetering' in de ploeg, waardoor dit besluit genomen is.

"Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Het puntenverlies van de afgelopen weken en het spel toont niet aan dat er een ommekeer is ingezet. Het is duidelijk dat er geen verbetering in zit", begint Van der Sar voor de camera van ESPN. "Afgelopen zondag tegen Feyenoord en vanavond tegen FC Volendam geeft ons geen hoop dat het beter zal gaan."

"Ik weet niet of het on-Nederlands is om de trainer direct na afloop van een wedstrijd te ontslaan. Het is nooit fijn om mensen te laten gaan. Het is voor ons als clubleiding niet meer te doen om hem te laten zitten", vervolgt Van der Sar, die de vraag krijgt of hij zichzelf iets verwijt. "Ja. Het is met deze trainer niet gelukt om dingen neer te zetten. We zijn bezig om te kijken wie er zondag voor de groep staat. Er zijn verschillende scenario's", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!