Breaking news

Nieuws uit Amsterdam: Ajax stelt Schreuder per direct op non-actief

Nieuws uit Amsterdam: Ajax stelt Schreuder per direct op non-actief

26-01-2023 23:44 Laatste update: 27-01-2023 00:22
11

Ajax heeft Alfred Schreuder per direct op non-actief gesteld. Het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team zijn de hoofdoorzaken van dit besluit. Ook assistent Matthias Kaltenbach vertrekt.

Ajax wist donderdagavond voor de zevende competitiewedstrijd op rij niet te winnen. De Amsterdammers speelden in de eigen Johan Cruijff Arena met 1-1 gelijk tegen FC Volendam, waarna het Ajax-bestuur besloot om Schreuder op non-actief te stellen. "Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke. Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig", vertelt Edwin van der Sar op de clubsite.

"Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang."

De vijftigjarige Barnevelder volgde deze zomer succescoach Erik ten Hag op, die naar Manchester United vertrok. Schreuder tekende een contract tot medio 2024 in Amsterdam. De oefenmeester was eerder al werkzaam in de Nederlandse hoofdstad als assistent-trainer. Zijn tweede periode bij Ajax pakte anders uit dan gehoopt. De regerend landskampioen staat nu zeven punten achter op koploper Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!