Real Madrid wint Madrileense derby en plaatst zich voor halve finale Spaanse beker

26-01-2023 23:34 Laatste update: 23:38

Real Madrid heeft de halve finale van de Copa del Rey bereikt ten koste van stadgenoot Atlético MadridDe Koninklijke wonnen de Madrileense derby na verlenging met 3-1.

Donderdagavond stond de laatste kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi op het programma. Athletic Bilbao, FC Barcelona en Osasuna wisten zich eerder al te plaatsen voor de halve finale. Na negentien minuut spelen keek Atético Madrid tegen een voorsprong aan dankzij een doelpunt van voormalig Real-spits Álvaro Morata. De Spaanse aanvalsleider tikte van dichtbij de 0-1 tegen de touwen na een piekfijne voorzet van Nahuel Molina.

Ruim tien minuten voor tijd deed Real Madrid iets terug. De ploeg van Carlo Ancelotti kwam op gelijke hoogte dankzij een fantastische solo van Rodrygo. De Braziliaan passeerde vij verdedigers van Atlético en schoot vervolgens feilloos raak.

In de reguliere speeltijd werd niet meer gescoord, waardoor een verlenging moest gaan bepalen wie een plek in de halve finale van de Copa del Rey zou afdwingen. In deze verlenging maakte de thuisploeg het verschil. In minuut 99 kreeg Atlético-verdediger Stefan Savic een rode kaart, vijf minuten later schoot Karim Benzema de 2-1 tegen de touwen. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Vincius Junior met een treffer de eindstand: 3-1.