Athletic Bilbao bereikt halve finale van Copa del Rey ten koste van Valencia

26-01-2023 22:04

Athletic Bilbao heeft de halve finale van de Copa del Rey bereikt ten koste van het Valencia van Justin Kluivert. De Basken boekten in Estadio Mestalla een knappe 1-3 overwinning.

Er stond donderdagavond veel op het spel voor Valencia en Athletic, de twee ploegen streden namelijk om een halve finale-ticket in de Copa del Rey. Beide teams legden vanaf de eerste minuut veel energie in de wedstrijd. In de 35e minuut mondde dit uit in de openingstreffer voor de uitploeg. Captain Iker Muniain schoot zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

Athletic kon niet lang genieten van deze voorsprong, want Valencia kwam dankzij een eigen goal van Óscar De Marcos al snel langszij. De rechtsback tikte een voorzet van verdediger Mouctar Diakhaby ongelukkig in zijn eigen doel. Nog voor rust keek de ploeg van Ernesto Valverde tegen een nieuwe voorsprong aan. In de 45e minuut scoorde Nico Williams. In de tweede helft voetbalde de uitploeg de wedstrijd zakelijk uit. Ruim een kwartier voor tijd besliste Mikel Vesga de wedstrijd vanaf de strafschopstip: 1-3.

Dankzij deze overwinning is Athletic na FC Barcelona en Osasuna de derde halve finalist in de Copa. Real Madrid en Atlético Madrid spelen donderdagavond nog een wedstrijd die zal bepalen wie de vierde halve finalist wordt in het Spaanse bekertoernooi.